home - dataverkeer - systeembeheer -hardware - beveiliging

Systeembeheer

Spy- en adware nemen hand over hand toe. Ze zijn herkenbaar aan traag internet en ongewenste buttons bovenin Internet Explorer en vervelende pop-ups tijdens het surfen. Ook is de startpagina van Internet Explorer vaak onherstelbaar gewijzigd. Naast een goede virusscanner bieden Hitman Pro (in XP) en Microsoft Defender (ingebouwd in Vista/Windows 7) vaak oplossing, maar soms is een herinstallatie de enige uitweg. Digidream kan dit verzorgen, vaak zonder verlies van essentiŽle data: vaak is het mogelijk eerst een reservekopie te maken van documenten, (gedownloade) bestanden, adressen(boek), favorieten, email en emailaccounts. Deze worden na herinstallatie weer teruggezet. Vaak moeten er echter drivers gedownload worden (wanneer de CD's ervan niet meer aanwezig zijn).

Ook kan een reservekopie gemaakt worden van de nieuwe installatie, zodat deze de volgende keer snel teruggezet kan worden. Geadviseerd wordt om de harddisk in twee of meer partities op te laten opdelen en zo data en geÔnstalleerde software te scheiden. Bij een herinstallatie blijven dan de data bewaard.

Voor Handige tips en trucs: kijk eens op: www.hijdoethetniet.nl

 

VPN (Netwerkverbinding met kantoor via een beveiligde internetverbinding):

Door het fileprobleem en uit milieuoverwegingen wordt thuiswerken steeds populairder. Een VPN-verbinding met de server op kantoor is dan vaak een must. Bij het instellen van deze VPN verbinding komen vaak allerlei problemen naar boven:

- er is een IP conflict met het netwerk op kantoor
- er is geen domein-account
- de firewall op de PC of in de router blokkeert het VPN verkeer. Dan moeten bij deze firewalls de IP range van de VPN verbinding en de server als vertrouwd ingesteld worden.
- de VPN cliŽnt moet virus- en spywarevrij zijn

Digidream biedt hulp bij al deze problemen. U kunt ons inhuren om bij al uw medewerkers een veilige VPN verbinding op te zetten. Bel ons voor een offerte.

Beschrijving: D:\Digidream\website\Walter\images\netwerk.png

 

aad@digidream.nl†† |†† Tel: +31-79-7370219†† |†† Digidream © 2017